Izlagači iz cijele BiH na sajmu u Žepču

Četvrta sajamska poljoprivredna manifestacija Dani maline i meda Žepče 2019. i ove godine bit će održana u organizaciji Razvojne agencije Žepče (RAŽ) i Agroklastera iz Vinkovaca iz Hrvatske, te uz pokroviteljstvo općinskog načelnika Mate Zovke i podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona.

Med i pčelinji proizvodi

– Sajamska manifestacija će se održati u subotu, 13. 7. 2019. godine, na Gradskoj tržnici Žepče. Očekujemo veliki broj gostiju i izlagača iz cijele BiH, kao i goste iz Hrvatske i Srbije, predstavnike donatora, međunarodnih organizacija i ministarstava. Na sajmu će biti izloženi brojni domaći poljoprivredni proizvodi kao što su maline i drugo jagodičasto voće, med i pčelinji proizvodi, domaći sirevi, prerađevine od voća kao što su džemovi, kompoti, likeri, povrće, kozmetički proizvodi od ljekovitog bilja, žepačko vino, rakije, likeri i proizvodi iz organskog uzgoja, egzotično voće, kao i brojni drugi zanimljivi proizvodi, kazali su iz Razvojne agencije Žepča.

Gosti iz regiona

Osim domaćih, dolazak na ovu manifestaciju najavili su i učesnici iz drugih općina iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Na sajmu Dani maline i meda svoje proizvode će, između ostalih, izložiti KALEM sokovi i OBZ PINAR PO Zenica, vodenica Hadžijin mlin iz Donjeg Vakufa, bit će tu i organski proizvodi porodice Ivice Rajića iz Guče Gore, firme Ecomedico, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom visokokvalitetnih dodataka prehrani, te brojni drugi.

error: Sadržaj je zaštićen !!